Onderwijs voor kinderen van asielzoekers

kinderen-armoedeHet zal niemand ontgaan zijn dat Europa kampt met een vluchtelingenprobleem. In Syrië is er een crisis uitgebroken en mensen zijn niet meer veilig in hun eigen land. Met hun kinderen zijn ze op zoek naar een beter leven, waar ze veilig kunnen leven. Als je op zoek gaat naar een beter leven, neem je natuurlijk ook je kinderen mee, het belangrijkste is dat je kinderen veilig en gezond zijn.

 

Voor kinderen lijkt het me ontzettend moeilijk om opeens verplicht in een nieuw land een nieuw bestaan op te moeten bouwen. Je laat je huis achter, misschien wel vriendjes en vriendinnetjes; je komt in een nieuw land, een koud land en je spreekt de taal niet.

Nu de noodopvang van asielzoekers langer lijkt te duren dan in eerste instantie, krijgen de kinderen van asielzoekers ook onderwijs. In Amsterdam wordt dit nu ingevoerd. In Nederland zijn namelijk alle kinderen leerplichtig, dus ook de kinderen van asielzoekers.

Het lijkt me een hele fijne afleiding voor die kinderen. Wat zou je anders de hele dag moeten doen. De opvang is ook geen fijne plek om een hele dag te zijn, als kind.

De gemeente regelt zelfs het vervoer naar de scholen! Er zal onderwijs komen voor kinderen van 0 tot 18. Wat een goed initiatief!

(Visited 148 times, 1 visits today)